• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Yamaha XS650 Caferacer van 1980 - Verkocht

Engelse stijl Yamaha XS650 caferacer van 1980 in smetteloze staat.

Deze Engelse stijl caferacer is gebaseerd op een uit Canada geïmporteerde Yamaha XS650.  De originele motor was van 1980. Het betrof in 2002 een totale restauratie en motorblokrevisie.

Deze caferacer heeft in 2004 de derde prijs gewonnen bij een caferacer verkiezing in Amsterdam. Het wast toen de enige Japanse caferacer in een veld van uitsluitend Engelse caferacers zoals Triumph, Norton, Triton en BSA.

Het motorblok is uitgerust met een Stage II nokkenas, de koppeling is gemodificeerd, het blok heeft een extern oliefilter, een olietemperatuurmeter, iridium bougies, elektronische ontsteking van Yamaha, Mikuni 38mm carburateurs en K&N luchtfilters. De uitlaten zijn Norton Peashooters met special bochten. De motor levert 52 PK op het achterwiel.

Het frame is gepoedercoat en heft conische balhoofdlagers. De voorvork is gemodificeerd met Technoflex veren, speciale dempers, een Tarozzi stabilisator en een aluminium stuur demper.

Het voorwiel is een Grimeca 230 mm 4-LS met RVS spaken, een 18 inch aluminium velg en een Avon Roadrunner band. Het achterwiel is een standard XS650 naaf met RVS spaken, een 18 inch aluminium velg met eveneens een Avon Roadrunner band.

Achterschokdempers zijn verstelbare Koni’s. Rem- en schakelset is van Grimeca. De handgemaakte aluminium tank is van WBO Racing uit Duitsland. Snelheidsmeter en  toerenteller van Daytona. Koplamp en achterlicht zijn Lucas replica’s. Het zitje is een replica van een Norton Manx. Tomaselli gashandel, koppelingshandel en remhandel in Tomasselli stijl. Deze motor heft diverse fraaie handgemaakte aluminium onderdelen en massief aluminium motordeksels.

De voormalige eigenaar en bouwer had deze motor gedurende 11 jaar maar gebruikte hem niet vaak de laatste jaren i.v.m. zijn rugproblemen. De reden voor de verkoop was dat hij de restauratie van zijn originele Yamaha XS1 van 1970 wilde afronden.